ЄС закликав Сербію та Косово до деескалації конфлікту та пригрозив «негативними наслідками»

ЄС закликав Сербію та Косово до деескалації конфлікту та пригрозив «негативними наслідками»

Укрінформ
ЄС закликав Сербію та Косово до деескалації та утримання від некоординованих дій. Зокрема від Косова Брюссель вимагає утриматися від силових акцій і провести нові вибори в населених сербами районах.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Ради Європейського Союзу, передає Укрінформ.

Євросоюз пригрозив Сербії та Косово штрафними заходами за заворушення, що сталися наприкінці травня в населених переважно сербами північних районах Косова.

"Ми закликаємо і Косово, і Сербію негайно та беззастережно вжити заходів для деескалації, припинити використання риторики, що викликає розбіжності, і утриматися від будь-яких подальших нескоординованих дій. Спокій потрібно терміново відновлювати", - йдеться в заяві.

Читайте також: Сутички у Косово: прем’єр звинуватив «фашистські банди», які контролює Сербія

Якщо знизити напруженість у цьому регіоні не вдасться, то ЄС вживатиме "рішучих заходів" із "негативними наслідками", йдеться в заяві Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

"Європейський Союз очікує, що і Косово, і Сербія діятимуть відповідально та негайно братимуть участь у діалозі за сприяння ЄС", - йдеться в повідомленні Ради Європейського Союзу.

Читайте також: У сутичках в Косово постраждали два десятки миротворців НАТО

Які конкретно заходи збирається вживати ЄС у випадку ігнорування заклику до примирення, в повідомленні не зазначено.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр частково визнаного Косова Альбін Курті заявив, що нові місцеві вибори в муніципалітетах на півночі частково визнаного Косова можливі за умови припинення протестів сербів і відведення мітингувальників від будівель місцевих рад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-