У сутичках в Косово постраждали два десятки миротворців НАТО

У сутичках в Косово постраждали два десятки миротворців НАТО

Укрінформ
Під час зіткнень із протестувальниками у Косово постраждали близько 25 миротворців НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Близько 25 військових миротворчого контингенту НАТО, які захищали три міськради на півночі Косово, постраждали у понеділок в сутичках із сербськими протестувальниками”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у миротворчій місії НАТО в Косово засудили насильство проти своїх членів. “Під час протистояння найбільш активним групам у натовпі, кілька військових з італійського й угорського контингенту стали жертвами неспровокованих нападів й отримали переломи й опіки через вибухи запалювальних приладів”, - йдеться у поширеній миротворчою місією заяві.

Читайте також: Сутички в Косово: представники патруля НАТО отримали поранення

Водночас президент Сербії Александар Вучич повідомив про 52 поранених сербів.

Як повідомлялося, президент Сербії привів армію країни в повну бойову готовність і наказав її підрозділам наблизитися до кордону з Косово. Такий наказ надійшов після зіткнень у муніципалітеті Звечан на півночі Косова, що відбулися із залученням поліції Косова та представниками сербської спільноти. Сутички розпочалися, коли новообраний мер, етнічний албанець, спробував дістатися власного офісу.

Читайте також: Столтенберг закликав Косово послабити напруженість у відносинах з Сербією

Серби, що становлять більшість населення цього регіону, бойкотували проміжні вибори.

Європейський Союз засудив зіткнення, що відбулися у Косово й призвели до значного зростання міжетнічної напруги, та закликав усі сторони здійснити негайні кроки до деескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-