Речник Генсека ООН: Не можна порівнювати обстріл дронами Москви з постійними атаками на Україну

Речник Генсека ООН: Не можна порівнювати обстріл дронами Москви з постійними атаками на Україну

Укрінформ
Речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік вважає некоректним порівнювати напад дронів на Москву з постійними обстрілами України російськими військами.

Про це він сказав журналістам у вівторок.

Відповідаючи на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати останні масовані обстріли України, Дюжаррік зазначив, що позиція Генсека ООН Антоніу Гутерреша, який засуджує напади на цивільну інфраструктуру, залишається незмінною.

Російський журналіст також попросив речника висловити позицію Генсека щодо обстрілу Москви безпілотниками 30 травня.

За словами Дюжарріка, в ООН засуджують будь-які атаки на цивільні об'єкти.

«Але жодним чином не можна порівнювати напад дронів на Москву з тими обстрілами України, що відбуваються постійно», - підкреслив він.

Читайте також: Україна має право захищатися поза межами своїх кордонів – МЗС Британії

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників, більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї, частина дронів зачепилися за дерева і дроти, оскільки вони летіли на надмалій висоті. Три безпілотники врізалися в житлові будинки, але в одного з них не здетонувала вибухівка.

Слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві».

У Повітряних силах ЗСУ відмовилися коментувати атаку дронів у Москві. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на запитання, чи вгамують росіян дрони на території РФ, сказав: «Те, що в небі в Росії, ми не коментуємо. Може, когось вгамують, може, когось роздратують. Але що вони ще нам можуть зробити? Вже начебто все перепробували, і відповідно агонія кремлівського режиму вже не знає, як дати собі раду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-