Під час саміту з реабілітації у Львові перша леді Ізраїлю заявила про підтримку українців

Під час саміту з реабілітації у Львові перша леді Ізраїлю заявила про підтримку українців

Фото
Укрінформ
У Львові проходить українсько-ізраїльський саміт «Фізична та психологічна реабілітація в Україні. Досвід Ізраїлю – UIRS 2023».

Під час відкриття перша леді Ізраїлю Міхаль Герцоґ завернулася до українців і пообіцяла підтримку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ізраїль вже протягом багатьох років здобуває досвід у сфері, як військової, так і цивільної реабілітації. І ми готові ділитися ним з країнами та націями, які зазнали жахіть війни. Ми спілкуємося з першою леді України Оленою Зеленською, особливо щодо допомоги дітям. Я дуже пишаюся тим, що ізраїльські реабілітологи провели тренінги для тисяч українських колег. Я рада, що між нашими народами існує дружба і Ізраїль і надалі буде підтримувати потребуючих допомоги українців», - сказала Герцоґ.

Підтримку комплексно допомагати Україні з реабілітації військових також підтвердив під час свого виступу Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський. Він наголосив, що протягом усіх 70 років існування Ізраїль зміг розробити унікальні підходи, які дозволяють вирішувати схожі проблеми, з якими зараз стикається Україна.

«Ми будемо говорити про фізичну і психологічну реабілітацію в Україні. І тема дуже важлива, оскільки ми бачимо потребу України. І проблема велетенська, оскільки російська агресія руйнує не лише будинки та школи чи інші об'єкти. Це спричиняє гуманітарну кризу та завдає психологічної травми мільйонам українців. Разом з тим тисячі солдатів та цивільних поранені і потребують довгострокової реабілітації. Ми, як ніхто інший, розуміємо потреби та виклики, з якими стикається Україна. На форумі з перших вуст ви дізнаєтеся про досвід, який має наша країна», – наголосив Бродський.

У Львові проходить українсько-ізраїльський саміт «Фізична та психологічна реабілітація в Україні. Досвід Ізраїлю – UIRS 2023» / Фото: Альона Ніколаєвич

Українсько-ізраїльський реабілітаційний саміт, який проходить у Львові 30 травня, є платформою для розробки та імплементації комплексного плану фізичної та психологічної реабілітації на основі багаторічного ізраїльського досвіду, а також для діалогу та обміну ідеями про формування післявоєнного майбутнього та відновлення України. Учасники події – представники державного сектору, інноваційні медичні центри, міжнародні фінансові інституції та благодійні фонди, лікарі, науковці, бізнесмени, а також технологічні компанії обох країн.

Ключові теми саміту: психологічна реабілітація на прикладі дієвих ізраїльських методик; досвід Ізраїлю у фізичній реабілітації; українські ініціативи та проєкти фізичної та психологічної реабілітації; бізнес-аспекти та міжнародна підтримка реабілітації в Україні. Передбачені експертні панельні дискусії, презентації технологічних проєктів, демонстраційні зони передових компаній тощо.

Читайте також: Отримати психологічну допомогу можна в лікаря «первинки», який пройшов спецнавчання - МОЗ

Організатор події – Посольство Держави Ізраїль в Україні, за підтримки Посольства України в Ізраїлі, Центру міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Ізраїлю, Міністерства здоров’я Ізраїлю, Міністерства соціального забезпечення та добробуту Ізраїлю та Міністерства економіки та промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-