Зеленський обговорив із Шольцом посилення української ППО

Зеленський обговорив із Шольцом посилення української ППО

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом виконання раніше досягнутих домовленостей, посилення оборонних спроможностей України, у тому числі систем ППО, а також майбутні міжнародні заходи.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Провів предметну телефонну розмову з канцлером ФРН Олафом Шольцом. Подякував за реалізацію потужного оборонного пакету на €3 млрд. Обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час мого нещодавнього візиту до Німеччини, та подальше посилення оборонних спроможностей України, зокрема нашої ППО. Скоординували позиції перед майбутніми міжнародними заходами», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав Південну Корею надати Україні системи ППО

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц запевнив Президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, в тому числі у військовій сфері. Про це повідомляється на сайті глави німецького уряду.

"Канцлер Шольц сьогодні поспілкувався по телефону з Президентом України Зеленським та здійснив обмін думками щодо політичної, військової та гуманітарної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні про розмову двох лідерів.

Зазначається, що під час розмови Президент Зеленський поінформував про вплив нещодавніх російських ударів на українські міста та критично важливу інфраструктуру, а також подякував уряду ФРН за військову підтримку, зокрема, у зміцненні української протиповітряної оборони.

Зі свого боку, німецький канцлер засудив російські удари по українських цивільних об'єктах і "підтвердив незламну солідарність з Україною перед обличчям агресії з боку Російської Федерації".

"Він заявив, що Німеччина продовжить підтримку України, в тому числі у військовій сфері, у тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами", - йдеться у повідомленні.

Федеральний канцлер ФРН та Президент України домовилися "продовжувати конструктивний обмін думками, в тому числі з метою глобальної підтримки мирного врегулювання, і залишатися в тісному контакті".

Як повідомлялося, 14 травня Президент України Володимир Зеленський відвідав Німеччину з першим після початку російського повномасштабного вторгнення офіційним візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-