Угорщина збільшила термін транзиту українських товарів

Угорщина збільшила термін транзиту українських товарів

Укрінформ
Угорщина змінила умови ввезення товарів українського походження, збільшивши термін транзиту з 7 до 15 днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

«Інформуємо вас про внесення змін до розпорядження уряду Угорщини стосовно обмеження ввезення товарів українського походження до Угорщини», - йдеться в повідомоденні.

За інформаціє Ткачова, однією з основних змін є збільшення терміну транзиту через Угорщину з 7 до 15 діб.

Також скасовано заборону щодо ввезення більшості товарів українського походження до Угорщини.

Водночас заборона зберігається на такі товари, як пшениця і змішаний посів (пшениці та жита) (УКТЗЕД 1001), кукурудза (УКТЗЕД 1005), ріпак чи ріпакова олія, у т.ч. битий (УКТЗЕД 1205), соняшникове насіння, у т.ч. бите (УКТЗЕД 1206).

Читайте також: Словаччина скасувала односторонні обмеження на імпорт агропродукції з України

Згідно із новими правилами, зберігається зобов’язання отримувача щодо інформування до Електронної системи контролю дорожнього вантажного руху вищезазначених товарів а також додатково для жита та ячменю.

Відповідно до нового параграфу 7 цього розпорядження, Угорщина фактично поширює застосування заборони на імпорт та посилення умов транзиту для товарів, які ввозяться за договорами, укладеними до 02.05.2023.

Як повідомлялося, п’ять країн ЄС - Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія – у четвер звернулися до Єврокомісії із закликом запропонувати відповідні механізми захисту для аграріїв цих країн від збільшеного напливу української агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-