Уряд оновив перелік пріоритетних напрямків наукових досліджень та науково-технічних розробок

Уряд оновив перелік пріоритетних напрямків наукових досліджень та науково-технічних розробок

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови щодо переліку наукових досліджень і науково-технічних розробок, подовживши термін дії пріоритетних напрямків до 2023 року.

Про це за підсумками засідання Кабміну 9 травня повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Ідеться про постанову №942 від 07.09.2011 «Про затвердження переліку пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень і науково-технічних розробок на період до 2022 року»,

«Встановлено, що затверджені постановою пріоритетні напрями діють до 2023 року (замість 2022 року, як це визначено в чинній редакції). Оновлено перелік пріоритетних напрямів», - повідомив Мельничук.

Зазначається, що перелік було оновлено з урахуванням результатів проведеного прогнозно-аналітичного дослідження і пропозицій експертної групи, до якої увійшли провідні українські вчені, у тому числі представники НАНУ та національних галузевих академій наук.

Читайте також: Уряд розширив перелік об'єктів критичної інфраструктури

У переліку пріоритетних напрямків, які визначені постановою №942, - фундаментальні наукові дослідження з найважливіших проблем розвитку науково-технічного, соціально-економічного, суспільно-політичного, людського потенціалу, інформаційні та комунікаційні технології, енергетика та енергоефективність, раціональне природокористування, науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань, нові речовини і матеріали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-