У Раді планують звільнити від оподаткування ввезення комплектуючих для дронів

У Раді планують звільнити від оподаткування ввезення комплектуючих для дронів

Укрінформ
У парламенті розробили пакет законопроєктів про звільнення від оподаткування запасних частин для дронів, це сприятиме розвитку виробництва БПЛА в Україні.

Про це в Телеграмі повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Разом з колегами подаю пакет законопроєктів про звільнення від оподаткування запасних частин для дронів. Звільненню підлягають специфічні деталі, які необхідні для налагодження виробництва дронів в Україні. Вважаю, що ми маємо всі підстави не тільки для насичення армії необхідною для перемоги військовою технікою, але й для розбудови найпотужнішої галузі у світі», - зазначив депутат.

Як повідомлялось, президент підписав два закони, які спрощують ввезення БПЛА. Вони встановлюють, що тимчасово, на період дії воєнного стану, але не більш як до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України БПЛА, оптичних та коліматорних прицілів, прицілів нічного бачення, тепловізійних біноклів, монокулярів та приладів нічого бачення. 

Читайте також: У рамках проєкту «Армія дронів» підготували 10 тисяч пілотів - Федоров

Також уряд прийняв постанову, що фундаментально змінює підхід до самого military-бізнесу з боку держави. Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги — 30%, що стримувало розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Для масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-