У рамках проєкту «Армія дронів» підготували 10 тисяч пілотів - Федоров

У рамках проєкту «Армія дронів» підготували 10 тисяч пілотів - Федоров

Єдині новини
Укрінформ
В рамках проєкту «Армія дронів» в Україні вже підготовлено 10 тисяч пілотів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, відповідаючи на питання щодо перспектив проєкту «Армія дронів».

«Він продовжує розвиватися. Тільки нещодавно ми закінчили новий збір і будемо запроваджувати нові збори на БПЛА. Найголовніше, що United24 досить розвинув ринок українських виробників і перетворив по суті з одного лоту, на який збирали кошти United24, на масштабну програму підтримки взагалі нашої армії і впровадження реалізації проєкту «Армія дронів». Це і запуск ударних рот, які запускають наші Збройні сили, це і трансформація доктрини застосування БПЛА. Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто армія дронів – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування», - наголосив Федоров.

Читайте також: Федоров анонсував створення нових ударних рот БПЛА

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня 2022 року.

24 квітня для українських військовослужбовців на Бахмутському напрямку відправили 100 дронів-камікадзе, придбаних за зібрані через United24 кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-