Україна хоче приєднатися до угоди про Транстихоокеанське партнерство

Україна хоче приєднатися до угоди про Транстихоокеанське партнерство

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах про приєднання України до Всеосяжної та прогресивної угоди про Транстихоокеанське партнерство.

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Утворити делегацію України для участі у переговорах про приєднання України до Всеосяжної та прогресивної угоди про Транстихоокеанське партнерство», - зазначається в документі.

Главою делегації призначено першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлію Свириденко. До складу делегації увійшли також шість посадовців - представники Мінекономіки, Мін’юсту, Мінагрополітики, Державної митної служби та Офісу Президента.

Глава держави також затвердив директиви делегації, однак вони мають гриф «Для службового користування».

Читайте також: ЄС планує продовжити політику повного сприяння торгівлі з Україною у 2023 році

Міністерство економіки України розраховує на вступ до угоди про Транстихоокеанське партнерство на початку 2024 року, повідомили у пресслужбі відомства.

 «Разом з тим, є перспектива приєднатися до Угоди вже цього року. Це дасть Україні можливість лібералізації нетарифних обмежень у торгівлі товарами і послугам з країнами цього регіону, а також відкриє доступ на нові ринки збуту. Крім того, це надасть нам змогу розширити доступ до прямих іноземних інвестицій», - зазначила віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Свириденко нагадала, що всеосяжна та прогресивна угода про Транстихоокеанське партнерство (CPTPP) укладена 2018 року. Станом на 2022 рік її ратифікувало вісім країн: Австралія, Канада, Японія, Мексика, Перу, Нова Зеландія, Сингапур та В’єтнам. Країни Транстихоокеанського партнерства переважно експортують електроніку, машини, автомобілі та мінеральне паливо.

1 лютого 2021 року Велика Британія офіційно поінформувала 11 країн-членів CPTPP про намір вступити в торговий блок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-