Кабмін ухвалив постанову про реєстр об’єктів критичної інфраструктури

Кабмін ухвалив постанову про реєстр об’єктів критичної інфраструктури

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову про затвердження порядку ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів до реєстру та надання інформації з нього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

«Затвердження порядку створення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури – важливий крок на шляху захисту наших ОКІ, проте це – тільки один із перших кроків. Тепер всі органи, відповідальні за захист критичної інфраструктури, мають долучитись до роботи з наповнення цього реєстру», – сказав голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Зазначається, що документ визначає процедури формування і ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів до реєстру, внесення до нього інформації про ОКІ, регламентує умови доступу та надання інформації з реєстру.

Відповідно до документа, держателем та адміністратором реєстру є уповноважений орган у сфері захисту критичної інфраструктури України. Він здійснює облік, узагальнення, систематизацію, аналіз та надання інформації з реєстру, а також відповідає за внесення (та виключення) інформації про ОКІ в Реєстр.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення про створення Платформи реєстрів

«Відповідальними за надання інформації до реєстру є секторальні органи у сфері захисту критичної інфраструктури. Вони ідентифікують ОКІ, разом із оператором критичної інфраструктури здійснюють категоризацію ОКІ <...>, за результатами чого складають секторальні переліки ОКІ та подають інформацію в Держспецзв'язку для її внесення в реєстр», - додали у відомстві.

Як повідомлялося, під час дії воєнного стану та 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України є Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-