В Україні врегулюють діяльність у галузі хмелярства

В Україні врегулюють діяльність у галузі хмелярства

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив євроінтеграційний законопроєкт «Про хміль та хмелепродукти», який сприятиме розвитку галузі та експорту продукції хмелярства до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєкт визначає правові та організаційні засади функціонування ринку хмелю і хмелепродуктів в Україні, вимоги до їх виробництва, переробки, маркування тощо.

Крім того, документом передбачено привести у відповідність із законодавством ЄС термінологію щодо хмелю та хмелепродуктів, розробити нормативно-правові акти, необхідні для визначення правил сертифікації хмелю та хмелепродуктів, їх якісних показників.

Читайте також: В Україні відновлюються обсяги виробництва пива

Також встановлюються принципи проведення перевірок виробництва від стебла хмелю до кінцевого продукту. Визначаються контролюючі установи та їх повноваження, а також санкції за порушення вимог законодавства.

Як повідомлялося, Україна відновлює членство в Міжнародній організації виноградарства та виноробства (МОВВ, International Organisation of Vine and Wine), до якої входила у 1997 - 2008 роках. Участь у МОВВ на правах постійного членства дозволить українським спеціалістам використовувати офіційні стандарти та правила у міжнародній торгівлі винами та виноматеріалами.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-