Блокування росією «зернового коридору» фіксують документально – посол в Туреччині

Блокування росією «зернового коридору» фіксують документально – посол в Туреччині

Укрінформ
Дії росії щодо блокування інспекцій суден, які прямують "зерновим коридором", фіксуються і секретаріатом Спільного координаційного центру, і українською стороною як юридичні докази одного із злочинів рф у війні проти України.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу на тему: "Зернова угода": як наразі працює механізм?" в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Звичайно, це все (блокування росією проведення інспекцій суден - ред.) фіксується. Робота Спільного координаційного центру триває у чотиристоронньому форматі і, по-перше, це фіксується самим секретаріатом - складаються протоколи засідань і проведення зустрічей. По-друге, складаються звіти про кожний день роботи національних делегацій. Ми все записуємо", - сказав Боднар.

Читайте також: «Зернова угода» має виконуватися без перепон з боку кремля - USAID

Він додав, що коли настане час розглядати питання блокування росією "зернової ініціативи" у Міжнародному кримінальному суді ООН, це буде документальною базою на підтвердження деконструктивних, а подеколи злочинних дій росії щодо продовольчої безпеки та інших злочинів, пов'язаних з війною проти України.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив про відновлення інспекції суден, які прямують "зерновим коридором", після її другої блокади росією.

Читайте також: Обсяги зернових перевезень впали до мінімуму за п’ять місяців - Укрзалізниця

Раніше повідомлялося, що 17 квітня 2023 року рф вдруге заблокувала проведення інспекцій суден у територіальних водах Туреччини, які прямують "зерновим коридором".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-