Українські підприємці просять уряд заборонити імпорт молочної продукції з Польщі

Українські підприємці просять уряд заборонити імпорт молочної продукції з Польщі

Укрінформ
Спілка молочних підприємств України звертається до українського уряду з вимогою заборонити імпорт молочної продукції з Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба об'єднання.

"Ми вимагаємо від нашого уряду захистити вітчизняну молочну галузь введенням дзеркальних заходів: заборонити імпорт польської молочної продукції в Україну на період заборони ввезення українських молокопродуктів до Польщі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спілка незадоволена результатом переговорів між Україною та Польщею, під час яких був розблокований транзит української агропродукції через польську територію.

Читайте також: Аграрії закликали Євросоюз не обмежувати вільний рух продовольства з України

Представники молочного бізнесу наголошують, що ухвалені на цих переговорах рішення не змінюють ситуації із забороною молочного експорту і тим самим ставлять під удар вітчизняну молочну галузь.

Спілка нагадує, що рішення про обмеження торгівлі може приймати тільки Єврокомісія. Українські молочні підприємства розраховують на підтримку уряду України і європейських колег, які можуть повернути торговельні відносини наших країн у поле європейського законодавства.

Читайте також: Єврокомісія пропонує заходи для захисту ринку ЄС від надмірного імпорту продовольства з України

Повідомляється, що, за даними польської Асоціації переробників молока, у січні - березні 2023 року Україна поставила до Польщі 1 т неконцентрованих молока і вершків без додавання цукру, 60 т вершкового масла або інших молочних жирів та 710 т сухого молока.

За той самий період Польща експортувала в Україну 2213 т сиру, 1080 т молочної сироватки та 1312 т ферментованих продуктів.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Польща домовились про відновлення транзиту української агропродукції через польську територію з 21 квітня 2023 року. Водночас, Польща залишила в силі заборону на імпорт української агропродукції, у тому числі зернових, олійних та молочних продуктів. Заборона була введена 15 квітня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-