Ізмаїльський виноробний завод пішов з молотка за ₴200 мільйонів

Ізмаїльський виноробний завод пішов з молотка за ₴200 мільйонів

Укрінформ
Фонд державного майна України продав Ізмаїльський виноробний завод за 200 млн грн. Торги відбулися в державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ФДМУ.

«ФДМУ 19 квітня провів приватизаційний онлайн-аукціон з продажу Ізмаїльського винзаводу. Під час аукціону вартість винзаводу зросла в 11 разів (з 17,9 млн грн стартової ціни до 200 млн грн переможної). За право приватизації в торгах змагалися 4 учасники», - йдеться в повідомленні.

До складу активів винзаводу входять виносховище, цех переробки винограду, цехи розливу, цех виготовлення шампанських вин, склад готової продукції, виставковий комплекс та адмінбудівлі. Загальна площа приміщень 27,2 тис. квадратних метрів. Активи знаходяться в Одеській області в Ізмаїлі, а також в смт Суворове, с. Плавні та с. Приморське (база відпочинку).

Читайте також: ФДМУ повторно виставить на приватизацію Білгород-Дністровський порт

Переможець аукціону має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Лише після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу. Якщо переможець відмовиться від сплати переможної суми, він втратить гарантійний внесок у розмірі 3,57 млн грн (20% від стартової ціни). Ці кошти будуть зараховані до держбюджету.

Як повідомлялося, з початку 2023 року оренда держмайна принесла до бюджету 218,4 млн грн. Найбільше надходжень забезпечили Одеська область та Київ — 87,0 млн грн і 31,7 млн грн відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-