Електрики достатньо для покриття потреби споживачів, є експорт у Молдову — Укренерго

Електрики достатньо для покриття потреби споживачів, є експорт у Молдову — Укренерго

Укрінформ
Станом на ранок 14 квітня виробництва електроенергії достатньо для покриття потреби споживачів, здійснюється експорт електроенергії в Молдову та незначний імпорт зі Словаччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Станом на 14 квітня 2023 року виробництва електроенергії достатньо для покриття потреби споживачів. Опалювальний сезон завершився у всіх областях», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що працюють всі види генерації. Багато води у річках забезпечує активну роботу гідроелектростанцій упродовж всієї доби, і ще більше зростання генерації ГЕС при покритті пікового споживання зранку та ввечері. Зокрема, у певний період часу частка ГЕС у структурі виробництва становить близько 20%, заміщаючи частину теплової генерації.

Читайте також: Україна та США працюють над спільною програмою у сфері енергетики

Цьогоріч води дуже багато, фіксується підняття рівня води у Дніпрі та Дністрі. Для уникнення масштабних підтоплень населених пунктів уздовж річок на гідроелектростанціях «Укргідроенерго» здійснюються контрольовані скиди води.

Також в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Триває експорт електроенергії в Молдову (до 98 МВт у різні години). Також триває незначний імпорт зі Словаччини (2-4 МВт у різні години).

«Відновлення енергосистеми після масованих атак росіян триває. Пріоритетним наразі є відновлення надійності живлення. Для цього наші ремонтні бригади щоденно працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак», – додали в Укренерго.

Читайте також: Україна планує експортувати до Європи більше електроенергії, ніж торік - Галущенко

Як повідомлялося, згідно зі спільною оцінкою Програми розвитку ООН та Світового банку, атаки на енергетичну, теплову та газову інфраструктуру України завдали збитків на понад 10 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-