Вашингтон планує до вересня надати нову грантову допомогу Україні - Мінфін США

Вашингтон планує до вересня надати нову грантову допомогу Україні - Мінфін США

Укрінформ
Глава Міністерства фінансів США Джанет Єллен заявила про плани Вашингтона забезпечити Україну до вересня нинішнього року додатковою фінансовою підтримкою, а також іншими формами допомоги.

Про це вона сказала в середу під час міжнародного круглого столу щодо підтримки України, організованого МВФ і Світовим банком, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо поточні плани щодо надання додаткової допомоги (Україні – ред.) до вересня – усе це гранти, а також забезпечити підтримку енергетичної безпеки на ранньому етапі відновлення», - зауважила глава американського Мінфіну.

Читайте також: Шмигаль у Вашингтоні: Цьогоріч Україні знадобиться щонайменше $14,1 мільярда

Вона також наголосила, що підтримка України – це спільна справа.

«Ми вітаємо зусилля наших союзників і партнерів щодо надання значної, очікуваної і своєчасної допомоги, а також закликаємо всіх продовжувати це робити», - наголосила міністрка.

Читайте також: Коштів донорів вистачить Україні до кінця року - Мінфін США

Водночас вона підкреслила важливість «міжнародної коаліції» країн, які запровадили потужний тиск санкцій на росію та продовжують посилювати його. Це, за її словами, «обмежує доступ рф до технологій та обладнання, необхідних для забезпечення її військ». Крім того, завдяки міжнародному ембарго та введеним обмеженням цін на російську нафту та нафтопродукти, росія втрачає ключове джерело доходів, але при цьому зберігається стабільність на світовому нафтовому ринку.

Читайте також: США перерахували до бюджету України грант у розмірі $1,25 мільярда

У цьому контексті Єллен підкреслила, що державний дохід рф від податків на енергоносії впав більше ніж на 40% лише з моменту запровадження цінових обмежень на нафту в порівнянні з минулим роком.

Читайте також: США очікують провалу економічної траєкторії росії через певний час - міністерка фінансів

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні цього тижня тривають весняні збори МВФ і Світового банку, у яких беруть участь глави урядів, центробанків, міністри економічного сектору більшості країн світу. Українську делегацію очолює Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-