росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України понад 1200 ракет і дронів

росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України понад 1200 ракет і дронів

Інфографіка
Укрінформ
Понад 1200 ракет та дронів російські загарбники випустили по ключових енергетичних об’єктах України.

Як передає Укрінформ, про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

«Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль - 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції», - ідеться в повідомленні.

За оцінкою Світового банку і ПРООН, масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові: лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі Укренерго цьогоріч становлять майже 1 млрд доларів.

Читайте також: Для наступного опалювального сезону треба значна кількість обладнання – Міненерго

«Ворог зосереджено бив по електростанціях і об’єктах магістральних мереж. А одразу після закінчення повітряної тривоги в бій вступали ремонтні бригади - тільки у нас, в Укренерго, це понад 1500 фахівців. Резервні схеми - щоб якнайшвидше відновити живлення споживачів, неординарні технічні рішення - щоб відремонтувати пошкоджене, тисячі годин перемовин та пошуки в 40 країнах світу - щоб знайти нове на заміну знищеному», - сказано в повідомленні.

Від європейських партнерів Укренерго вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

В Укренерго запевнили, що зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Читайте також: москві не вдалося виграти війну проти української енергосистеми - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери та донори надали НЕК «Укренерго» понад 700 мільйонів євро кредитів для відновлення енергосистеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-