Організатору розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву оголосили підозру

Організатору розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру організатору розтрати зерна на суму 3,2 млн гривень, що перебувало на зберіганні підприємства Державного агентства резерву України.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі.

Підозрюваному інкримінується вчинення злочину, передбачене ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Місце перебування фігуранта не встановлене. Підозра оголошена в порядку ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідством з'ясовано, що в листопаді 2020 року підозрюваний організував розтрату зерна соняшника шляхом безоплатного його вивезення з території філії без відома та дозволу власника.

Читайте також: Загарбники продовжують вивозити через Маріуполь крадене зерно до росії

Співучасниками у вчиненні цього злочину стали виконувач обов'язків директора державного підприємства "Охтирський комбінат хлібопродуктів", очільник філії, керівник виробничо-технічної лабораторії філії та керівник елеватора. Справи щодо них перебувають на розгляді в суді.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2021 року Національне антикорупційне бюро України заявило про завершення слідства у справі щодо розтрати зерна на 3,2 млн грн із Державного агентства резерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-