НАБУ завершило розслідування розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву

НАБУ завершило розслідування розтрати зерна на ₴3,2 мільйона із Держрезерву

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування розтрати зерна на 3,2 млн грн із Державного агентства резерву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

"16 листопада 2021 року НАБУ і САП завершили розслідування за фактом можливої розтрати службовими особами Державного агентства резерву України зерна на суму понад 3,2 млн грн. Стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта", - ідеться у повідомленні.

Серед підозрюваних: очільник однієї з філій ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів», керівники виробничо-технічної лабораторії та елеватору цього підприємства.

Дії усіх осіб кваліфіковані за ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу Укріїни.

"Слідство встановило, що у листопаді 2020 року керівник філії за попередньою змовою з іншими працівниками незаконно і безоплатно відвантажили насіння соняшника, що перебувало на зберіганні в цій філії, іншим приватним структурам. Й у такий спосіб здійснили розтрату у понад 189 тонн насіння соняшнику вартістю 3,2 млн грн. Зерно вивезли за межі філії, однак, детективи Національного бюро вжили невідкладних заходів аби запобігти його подальшому незаконному обігу й повернули до держпідприємства", - зазначили в НАБУ.

У НАБУ підкреслили, що детективи агенства розслідують ще низку епізодів щодо зловживань на підприємствах, які входять до складу Держрезреву.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Держрезерві заявили, що запаси зерна у агенстві перебувають на критично низькому рівні через відсутність фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-