Нафта помірно дорожчає після зниження цін на попередній сесії

Нафта помірно дорожчає після зниження цін на попередній сесії

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють помірне зростання у понеділок, 27 березня, після зниження цін минулої п'ятниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,12 за барель, що на $0,13 (0,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти здешевшали на $0,92 (1,2%), до $74,99 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $69,4 за барель, що на $0,14 (0,2%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Минулої п'ятниці контракт знизився в ціні на $0,7 (1%), до $69,26 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent зріс у ціні на 2,8%, WTI – на 3,5%, дещо відновившись після обвалу до багаторічних мінімумів тижнем раніше.

Читайте також: Україна планує співпрацювати з країнами Балтії у нафтогазовій сфері та електроенергетиці

«Ціни на нафту, які багато в чому стали жертвою волатильності на світових ринках, зуміли відновитися в короткостроковій перспективі, хоча Brent все ще коштує на 10% менше, ніж на початку року. З одного боку, це пов'язано з, як і раніше, високими ризиками, а з іншого – з несподівано високим рівнем пропозиції», – зазначила аналітик сировинного сектору в Commerzbank Барбара Ламбрехт.

Стівен Іннес із SPI Asset Management вказав на хороші показники китайської економіки і спрогнозував, що на нафтовому ринку може виявитися невеликий дефіцит на середину року.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня збільшилася на 4 одиниці і склала 593, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. На тиждень раніше показник падав до мінімуму за дев'ять місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-