Боррель сподівається, що «зернова ініціатива» працюватиме ефективно і без затримок

Боррель сподівається, що «зернова ініціатива» працюватиме ефективно і без затримок

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголосив, що Чорноморська зернова угода, дію якої було продовжено 18 березня, має виконуватися без затримок.

Про це він сказав у Брюсселі перед початком спільної зустрічі міністрів закордонних справ та оборони країн Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Внаслідок агресивної війни росії проти України гуманітарна ситуація у світі стала надзвичайно небезпечною. Не лише в Україні. Це спричиняє шокові хвилі у багатьох інших країнах, високі ціни на енергію та продовольство. Зараз ми можемо сказати, що угода про поставки зерна з України була продовжена, тож вітання ООН і Туреччині за ці дипломатичні зусилля. Будемо сподіватися, що вона буде виконуватися ефективно та без затримок. Якщо ні – наслідки будуть вимірюватися втратами людських життів», - заявив Боррель.

Читайте також: «Зернова ініціатива»: Україна відправила 20% пшениці до країн Африки

Як повідомлялося, ООН підтвердила продовження Чорноморської зернової угоди, що була підписана у Стамбулі 22 липня 2022 року, на наступні 120 днів.

Ця ініціатива дозволяє полегшити безпечне судноплавство для експорту харчових продуктів та добрив, включаючи аміак, з низки українських морських портів.

Від початку дії угоди близько 25 мільйонів тонн агропродукції було доставлено до 45 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-