Уряд оновлює стратегію реформування митниці – Шмигаль назвав кроки

Уряд оновлює стратегію реформування митниці – Шмигаль назвав кроки

Укрінформ
Уряд оновлює стратегію реформування митниці, яка включатиме в себе подальшу її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці, повідомляє Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

За словами глави уряду, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС в режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері.

"Подальша реформа митниці передбачає низку практичних кроків. Це встановлення сканерів. Це спільний контроль українських митників та митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з європейським. Один з пріоритетних напрямків реформування – цифровізація митниці. Йдеться про обмін даними, електронну чергу, що впорядкує перетин кордону, електронне розмитнення в "Дії", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна та ЄС продовжили ще на рік дію «транспортного безвізу»

Він наголосив, що окремим напрямком буде модернізація прикордонної інфраструктури.

Очільник уряду дав завдання створити робочу групу для оновлення стратегії реформування митниці.

На нараді були присутні віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, міністр фінансів Сергій Марченко, в.о. голови Державної митної служби Сергій Звягінцев, представники Офісу реформ.

Читайте також: За час «транспортного безвізу» обсяги вантажних перевезень зросли на понад 50% - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 1 лютого звільнив керівництво Державної митної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-