В Україні достатньо обсягів електроенергії для всіх споживачів – Укренерго

В Україні достатньо обсягів електроенергії для всіх споживачів – Укренерго

Укрінформ
НЕК "Укренерго" запевняє, що наявних у системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб усіх споживачів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Укренерго повідомляє у Телеграмі.

Триває відновлення енергосистеми після 15-ї масованої ракетної атаки та 18-ї атаки дронами, здійснених російською федерацією проти України.

У Житомирській та Харківській областях енергетики упродовж суботи повернули енергопостачання побутових споживачів. Продовжується робота над усуненням наслідків ракетних обстрілів 9 березня.

У Харкові зранку застосовуються аварійні відключення через перевантаження обладнання, що залишилося в роботі.

Споживання у порівнянні із неділею, 5 березня, знизилося. Водночас через мережеві обмеження при зростанні споживання упродовж дня можливі аварійні відключення на Харківщині.

В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовувалось, ліміти не доводились, зауважили в Укренерго. 

«Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Діючі обмеження в регіонах – мережеві й викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через масовані ворожі ракетні обстріли 9 березня», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці скасували стабілізаційні відключення світла

Тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах Укренерго, пошкоджених ворожими обстрілами. Фахівці Укренерго роблять усе можливе, щоб якомога швидше відновити стабільне електропостачання, однак відновлювальні роботи потребують часу.

В компанії нагадали, що внаслідок російських атак на підстанції Укренерго прилетіло понад 200 ракет і дронів, завдавши важких пошкоджень обладнанню.

«Ми щоденно працюємо над відновленням пошкодженого обладнання, а також над відновленням надійності електропостачання, що все ще потребує багато часу та ресурсів», - зазначили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, усю ніч та зранку 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-