Польща вимагатиме від росії відшкодування за припинення імпорту нафти

Польща вимагатиме від росії відшкодування за припинення імпорту нафти

Укрінформ
Польський державний нафтогазовий концерн PKN Orlen вимагатиме від російської компанії “Татнефть” компенсацію за припинення імпорту нафти до Польщі згідно з діючим контрактом.

Про це в ефірі радіо ZET заявив голова правління PKN Orlen Даніель Обайтек, передає Укрінформ.

“Ми це робитимемо. Безумовно, ми позиватимемося з цього приводу”, - заявив Обайтек, відповідаючи на питання, чи польська компанія вимагатиме відшкодування за припинення імпорту нафти з росії.

Він зауважив, що нині PKN Orlen “виходить на юридичний шлях і вимагатиме відшкодування”.

Обайтек зазначив, що його компанія не хотіла розривати діючий контракт з "Татнефть", оскільки тоді потрібно було би платити російській компанії "величезний штраф", і ці гроші "потрапили б до путіна".

Читайте також: У росії на нафтопроводі у Білгородській області пролунав вибух, є пошкодження

Як повідомлялося, 25 лютого польська нафтогазова компанія PKN Orlen поінформувала, що росія припинила постачання нафти трубопроводом “Дружба”. Польська компанія до кінця 2024 року має контракт з російською компанією “Татнефть”. Однак вона задекларувала, що припинить імпортувати нафту у випадку запровадження Євросоюзом відповідних санкцій.

За даними PKN Orlen, після завершення контракту з роснефтю, від початку лютого цього року з російського напрямку покривалися лише менше 10% потреб Польщі у нафті. Йшлося про поставки нафти трубопроводом, на який не накладалися міжнародні санкції.

Згідно з опитуванням центру IBRiS для радіо ZET, 83,6% поляків виступають проти імпорту нафти з росії, навіть якщо це знизило б ціну палива на автозаправках.

Читайте також: Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Як повідомлялося, Рада ЄС ухвалила 3 грудня рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується росією, на рівні 60 дол. США за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-