росія шантажує світ зривом зернової угоди, висуваючи власні умови - ЗМІ

росія шантажує світ зривом зернової угоди, висуваючи власні умови - ЗМІ

Укрінформ
москва погодиться продовжити Чорноморську зернову угоду, лише якщо будуть "враховані інтереси її сільськогосподарських виробників", заявило в середу російське міністерство закордонних справ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У повідомленні МЗС сказано, що продовження дії угоди, яка дає змогу безпечно експортувати зерно з українських портів, можливе лише «за умови врахування інтересів російських виробників сільськогосподарської продукції» та «безперешкодного доступу на світові ринки» добрив з рф.

Читайте також: Український бізнес закликає ООН та Туреччину продовжити «зернову угоду»

Чорноморська зернова угода, укладена за участю України, ООН, Туреччини та росії, має бути продовжена цього місяця, але москва чинить всілякі перешкоди для цього.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада 2022 року Україна, Організація Об’єднаних Націй і Туреччина домовились про продовження «Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» ще на 120 днів. Вона почала роботу 22 липня 2022 року, а перше судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 1 серпня. Наразі угода діє до 18 березня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-