G7 цьогоріч планує виділити Україні $39 мільярдів фіндопомоги

G7 цьогоріч планує виділити Україні $39 мільярдів фіндопомоги

Заява
Укрінформ
Країни Групи семи (G7) збільшили зобов'язання щодо фінансової підтримки України до 39 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві глав Мінфінів та центробанків G7, яка опублікована на сайті Міністерства фінансів Японії.

«Ми, разом з міжнародним співтовариством, як і раніше, твердо налаштовані на вирішення проблеми нагальних потреб України у короткостроковому фінансуванні. На 2023-й рік, на основі потреб уряду України, ми збільшили наші зобов’язання щодо бюджетної та економічної підтримки до 39 мільярдів США », - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці значні зобов’язання та їх швидкий розподіл надають Україні певності та дозволять владі продовжувати надавати основні послуги, проводити найважливіший ремонт пошкодженої інфраструктури та стабілізувати економіку країни.

«Це також підтримає Україну в її зусиллях захистити свою країну. Ця фінансова підтримка є на додаток до нашої життєво важливої військової підтримки, підготовки українських військових, гуманітарної підтримки та розвитку співробітництва», - йдеться у заяві.

Міністр фінансів України Сергій Марченко був присутній на зустрічі глав Мінфінів та центробанків країн G7, яка проходила в індійському Бенгалуру у четвер, 23 лютого.

Читайте також: Україна витрачає на армію майже увесь бюджет держави мирного часу — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, країни G7 планують до кінця березня вирішити питання щодо підтримки України коштами Міжнародного валютного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-