USAID передає Укргазвидобуванню 6 тисяч тонн метанолу

USAID передає Укргазвидобуванню 6 тисяч тонн метанолу

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) поставить АТ «Укргазвидобування» 6 тис. тонн метанолу, що дозволить створити додатковий резерв стратегічних запасів.

Як передає Укрінформ. Про це повідомляє компанія у Фейсбуці.

«Ми дуже цінуємо підтримку міжнародних партнерів у цей складний для України час. З початком повномасштабної війни в Україні виник дефіцит великої кількості матеріалів і обладнання для газовидобування. Тому з минулого року ми ведемо перемовини з компаніями та організаціями з усього світу щодо допомоги з їх забезпеченням для збереження стабільності виробничих процесів. Представники USAID стали одними з перших, хто відгукнувся на наш запит, і ми вдячні їм за це», – сказав т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Зазначається, що перша партія цієї поставки вже надійшла на склади компанії.

У компанії наголосили, що метанол є критично важливою сировиною для видобування, підготовки та транспортування природного газу.

Читайте також: Видобуток газу в Україні скоротився у 2022 році лише на 3%

«Від початку повномасштабної війни Укргазвидобування повністю перейшло на закупівлю метанолу у європейських постачальників. Допомога від USAID дасть можливість створити додатковий резерв стратегічних запасів та забезпечити безперебійний виробничий процес до кінця опалювального сезону», – додали в Укргазвидобування.

Як повідомлялося, АТ «Укргазвидобування» уклало контракт з польською компанією на придбання 12 тис. тонн метанолу за цінами на рівні довоєнних.

Фото з сайту ukravtonomgaz.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-