Україна успішно виконує зобов’язання у межах Моніторингової програми – очільниця МВФ

Україна успішно виконує зобов’язання у межах Моніторингової програми – очільниця МВФ

Укрінформ
Україна успішно виконує зобов’язання у межах Моніторингової програми й робить подальші кроки для розширення фінансування від МВФ.

Про це сказала директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва у ході зустрічі з керівництвом Національного банку України, повідомив голова НБУ Андрій Пишний у Фейсбуці.

«Національний банк України мав честь вітати у своїх стінах делегацію на чолі із директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою. Розмова була зосереджена саме на продовженні спільної роботи. Георгієва відзначила успіхи України у виконані зобов’язань у межах Моніторингової програми, й ми мали змогу обговорити подальші кроки, необхідні для ухвалення програми розширеного фінансування. Я буду прагнути, щоб у разі позитивного рішення, вона стала першою повністю реалізованою програмою співпраці з МВФ. Саме на таку якість роботи налаштована команда НБУ», – написав Пишний.

Ця зустрічі голів НБУ та МВФ дала чітко зрозуміти, що перспективи співпраці між цими інституціями будуть виходити на новий рівень у фінансовій сфері. Так само буде посилюватися співпраця між Україною та ЄС загалом.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві 20 лютого з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою та подякував за підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також: МВФ заявляє про успішні переговори з Україною щодо моніторингової програми

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у ході зустрічі з Крісталіною Георгієвою та командою МВФ повідомив, що в Україні розраховують на старт нової програми обсягом понад 15 млрд доларів. Планується, що програма з МВФ складатиметься з двох частин: негайна фінансова підтримка та підтримка структурних реформ, що сприятимуть відновленню.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва високо оцінила діяльність Української держави та всіх інституцій, які продовжують роботу попри повномасштабне російське вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-