В Auchan Retail прокоментували розслідування щодо допомоги російським загарбникам

В Auchan Retail прокоментували розслідування щодо допомоги російським загарбникам

Укрінформ
Французька мережа супермаркетів "Ашан" заперечує, що під час війни постачала товари для російських військовослужбовців на територіях окупованих областей України.

Про це йдеться в звіті на сайті Auchan Retail, передає Укрінформ

"Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені в цьому звіті-розслідуванні, і їх інтерпретацію. Auchan Retail дуже здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування", - наголосили у компанії.

Читайте також: «Ашан» постачав товари військовим рф та допомагав проводити мобілізацію

У мережі підкреслили, що їхні російські магазини не надають ніякої допомоги нікому, крім цивільного населення, а також не причетні до будь-яких зборів для російської армії.

Там запевняють, що у березні 2022 року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на збір допомоги для населення. Стверджується, що в переліку продуктів не було нічого, що могло б свідчити про те, що їх призначають для військових.

Читайте також: Кулеба обговорить із главою МЗС Франції допомогу мережі «Ашан» російській армії

Спростовують і той факт, що на її території розташовувалися пункти збору "гуманітарної допомоги для Донбасу".

Як повідомлялося, спільне розслідування The Insider, Le Monde і Bellingcat встановило, що від початку повномасштабного вторгнення російський філіал французького «Ашану» постачав товари військовим рф на захоплених територіях України під виглядом «гуманітарної допомоги» цивільному населенню.

Читайте також: В Auchan Україна вимагають пояснень від французького офісу щодо постачання допомоги армії рф

Ідеться про товари як з «ашанівських» складів, так і зібрані на території магазинів мережі в різних регіонах росії. Також встановлено, що російський «Ашан» допомагав військкоматам набирати мобілізованих з-поміж своїх співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-