Обмеження цін на нафту: в IEA кажуть, що росія у січні втратила вісім мільярдів доларів

Обмеження цін на нафту: в IEA кажуть, що росія у січні втратила вісім мільярдів доларів

Укрінформ
росія у січні могла втратити близько 30% своїх нафтогазових прибутків або близько 8 мільярдів доларів внаслідок запровадження Заходом обмеження цін на російську нафту.

Як передає Укрінформ, про це заявив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Біроль в інтерв'ю Reuters в кулуарах конференції India Energy Week.

"Окремо Бірол зазначив, що обмеження цін на російську нафту досягло своїх цілей – як стабілізації нафтових ринків, так і зменшення доходів москви від експорту нафти і газу. Він додав, що доходи росії, ймовірно, впали майже на 30% у січні, або приблизно на 8 млрд дол., порівняно з минулим роком", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нафтове ембарго та стеля цін: втрати росії можуть сягнути $125 мільярдів на рік — Клімкін

Як нагадує видання, країни "Великої сімки", Європейська комісія та Австралія цього тижня затвердили обмеження ціни на дизельне пальне на рівні 100 дол. США за барель і 45 дол. США за барель на такі продукти зі знижкою, як мазут, починаючи з 5 лютого. Це послідувало за аналогічним заходом, який вони запровадили 5 грудня, заборонивши західним компаніям страхування морських перевезень, фінансування та брокерські послуги для російської нафти, що постачається морським транспортом, якщо вона не продається нижче 60 дол. за барель.

Читайте також: Набрала чинності заборона на ввезення російських нафтопродуктів до Євросоюзу

Як повідомляв Укрінформ, раніше аналітики гельсінського Центру досліджень у галузі енергетики та чистого повітря CREA порахували, що європейська заборона на імпорт російської нафти й запроваджена західними країнами стеля цін на неї коштує росії понад $160 млн щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-