Несвоєчасна сплата за газ: затвердили порядок підтвердження обставин для ненарахування штрафу

Несвоєчасна сплата за газ: затвердили порядок підтвердження обставин для ненарахування штрафу

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив  порядок підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування неустойки (штрафу) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук у Телеграмі.

«Порядком визначено механізм підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, неустойки (штрафу, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ ОСББ, житлово-будівельними кооперативами, іншою уповноваженою співвласниками відповідно до законодавства особою, яка шляхом самозабезпечення утримує системи автономного теплопостачання багатоквартирного будинку, що належать співвласникам на праві спільної сумісної власності у багатоквартирному будинку», – написав депутат.

Читайте також: Україна розірвала угоди з рф про повітряне сполучення та щодо поставок

Як повідомлялося, на час війни в Україні уряд заборонив нараховувати та стягувати штрафи, пені тощо в разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Заборонено також припиняти надання цих послуг у разі несплати комірного (або оплати не в повному обсязі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-