Енергетична криза не вплине на продовольчу безпеку України - експерт

Енергетична криза не вплине на продовольчу безпеку України - експерт

Укрінформ
Україна буде забезпечена зерном та олійними культурами у повній мірі, незважаючи на дефіцит електроенергії.

Про це сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У цілому на продовольчу безпеку це (дефіцит електроенергії - авт.) не вплине. Це може вплинути на показники певної продукції, але в цілому по зерну та олійних культурах Україна буде повністю забезпечена", - заявив Марчук.

Він зазначив, що дефіцит електроенергії в першу чергу впливає на роботу переробних підприємств. Також, в умовах енергетичної кризи найбільше страждають малі та сімейні фермерські господарства, які не можуть самостійно забезпечити себе додатковими засобами.

Читайте також: Частка продукції АПК українського експорту становила торік 53% - експерт

Експерт зауважив, що використання генераторів або інших засобів для забезпечення безперебійного електропостачання впливає на зростання собівартості виробництва продукції, що в свою чергу спричинить зростання цін для кінцевого споживача. За прогнозом Марчука, ціни на деякі продукти в Україні зростуть на 3-5%.

Як повідомляв Укрінформ, за словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, тепличний сектор зазнає найбільших втрат з-поміж усіх інших секторів української аграрної галузі через дефіцит електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-