У Raiffeisen Bank прокоментували санкції Києва проти «дочки» російського банку

У Raiffeisen Bank прокоментували санкції Києва проти «дочки» російського банку

Ексклюзив
Укрінформ
Введення українським урядом санкцій проти "Райффайзен-Лізинг", яка є дочірньою компанією АТ "Райффайзенбанк росія", означає, що лізингове майно клієнтів може бути конфісковане на території України.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі банківської групи Raiffeisen Bank International.

"Політичне рішення уряду України внести до санкційного списку близько 30 російських лізингових компаній, у тому числі "Райффайзен Лізинг росія" означає, що лізингове майно клієнтів "Райффайзен Лізинг росія" може бути конфісковане на території України", - повідомили в RBI.

Було зазначено, що "Райффайзен Лізинг росія" є 100% дочірньою компанією "Райффайзенбанку росія".

"Станом на кінець грудня 2022 року обсяг профінансованого ним лізингу становив 362 мільйони євро. З початку війни компанія не уклала жодного нового лізингового контракту", - зазначили в RBI.

Читайте також: Майже 70% компаній з Австрії продовжують працювати в росії - KSE

Як відомо, 28 січня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про введення в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про запровадження санкцій проти юридичних та фізичних осіб, яких рф використовує для перевезення залізницею військової техніки та солдатів.

Під обмежувальні заходи потрапили 185 компаній та осіб, у тому числі зареєстроване у москві ТОВ "Райффайзен-Лізинг".

Як повідомляв Укрінформ, раніше "Райффайзенбанк росія", який є частиною австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International і який залишився працювати в росії, запровадив кредитний мораторій для російських військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України. У коментарі Укрінформу в RBI заявили, що їх банківська дочка в росії була "юридично зобов'язана" запровадити кредитний мораторій для російських військовослужбовців.

Відомо, що бізнес у росії приніс Raiffeisen Bank International за дев’ять місяців 2022 року €1,4 мільярда прибутку, що становить половину всіх прибутків цієї австрійської банківської групи.

Читайте також: Залишаючись у рф, міжнародні банки обрали підтримку агресора - Нацбанк

У березні 2022 року Raiffeisen Bank International, який є одним із найбільших європейських банків в рф, заявив, що війна в Україні "змушує RBI переглянути нашу позицію в росії". Було заявлено, що банківська група розглядає "всі стратегічні можливості щодо майбутнього АТ "Райффайзенбанк росія". Цей розгляд триває вже понад 11 місяців війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-