Гроссі приїхав на Рівненську АЕС, де почала роботу постійна місія МАГАТЕ

Гроссі приїхав на Рівненську АЕС, де почала роботу постійна місія МАГАТЕ

Фото
Укрінформ
На Рівненській АЕС почала роботу постійна місія Міжнародного агентства з атомної енергії; іноземні експерти з ядерної безпеки перебуватимуть на станції до завершення в Україні воєнних дій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу РАЕС у Фейсбуці.

Зазначається, що команда МАГАТЕ на чолі з генеральним директором агентства Рафаелем Маріано Гроссі прибула на майданчик станції у складі експертів з 13 країн та в супроводі в.о. головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова.

У межах місії на РАЕС перебуватимуть двоє експертів з ядерної безпеки. Вони здійснюватимуть моніторинг ситуації на станції, надаватимуть технічну підтримку та консультації українським колегам, а також фіксуватимуть усі позаштатні ситуації на об'єкті.

Читайте також: Україна вітає початок роботи місії МАГАТЕ на чотирьох українських АЕС

Представники місії МАГАТЕ також інформуватимуть Агентство про необхідність дій європейських партнерів, які б унеможливлювали зниження семи фундаментальних принципів ядерної безпеки та захищеності через війну.

«Перш за все, ми розглядаємо цю місію як можливість розширити допомогу й підтримку у будь-якому вигляді, якої ви потребуєте, задля дотримання вимог ядерної та радіаційної безпеки. Ми будемо спостерігати за фізичною цілісністю станції, за функціонуванням усіх систем, за психологічним станом персоналу», - зазначив Гроссі.

На Рівненській АЕС розпочала роботу постійна місія МАГАТЕ / Фото: Рівненська АЕС

Іноземні фахівці будуть присутні на всіх об'єктах ядерної енергетики України, включаючи Чорнобильську АЕС. Загалом на всіх атомних станціях працюватимуть до 12 експертів Агентства, що має стати важливим кроком у наданні допомоги Україні в умовах російської агресії.

Читайте також: На Південноукраїнську АЕС прибули представники МАГАТЕ

Як повідомлялось, у Міністерстві енергетики України переконані, що діяльність місій МАГАТЕ на всіх українських АЕС дозволить оцінити загрозу ядерній безпеці та сприятиме посиленню цієї безпеки на ядерних об’єктах в умовах постійних атак російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-