Із українських портів за два дні вийшли шість суден зі збіжжям

Із українських портів за два дні вийшли шість суден зі збіжжям

Укрінформ
Із морських портів Одеської області 14 та 15 січня 2023 року вийшли шість суден зі 153 тисячами тонн української агропродукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

"Зернова ініціатива": за вихідні з портів Великої Одеси вийшли шість суден зі 153 тис. тонн агропродукції для Африки, Азії та Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одне з суден - це балкер DYMAMIC M, який 27,5 тис. т агропродукції до Лівії.

Наразі в портах Одеської області обробляється 21 судно, ні які буде завантажено 800 тис української агропродукції. «Зерновим коридором» до українських портів рухається одне судно.

Читайте також: Страховку мають всі судна, що перевозять українське продовольство — Сольський

Міністерство повідомляє, що у Босфорі зростає черга з суден, які очікують на інспекцію. Станом на 15 січня - в черзі 109 суден, з яких 22 завантажені агропродукцією. У відомстві наголошують, що російська делегація продовжує гальмувати інспекції та відмовляється працювати після 15.30. Наразі зареєстровано лише 2 судна із 81, які заявили про участь у "зерновій ініціативі".

З 1 серпня з портів Одещини вийшли 653 судна, які експортували 17,5 млн т українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Читайте також: Трейдери втрачають від $20 тисяч за добу простою судна із продовольством у Босфорі – Сольський

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 17 листопада Україна, Організація Об‘єднаних Націй і Туреччина домовилися про продовження "Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море" ще на 120 днів. Вона розпочала роботу 22 липня, а перше судно з українським продовольством в її межах вийшло з порту Одеси 1 серпня.

Фото: Мінінфраструктури, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-