Єдина електронна система дозвільних документів дозволить економити бюджетні кошти - ДРС

Єдина електронна система дозвільних документів дозволить економити бюджетні кошти - ДРС

Укрінформ
В Україні планують створити Єдину державну електронну систему дозвільних документів, яка об’єднає 80 різних реєстрів, на ведення яких держава витрачає 111 млн грн щороку. Її утримання коштуватиме лише 7 млн грн.

Про це повідомив голова ДРС Олексій Кучер в інтерв’ю Укрінформу.

«Зараз в нас існує 80 різних реєстрів, на ведення яких держава витрачає 111 млн грн щороку. А ми хочемо створити лише один (Єдину державну електронну систему дозвільних документів, - ред.), де буде акумульована вся необхідна інформація та інструменти для бізнесу. Його утримання коштуватиме лише 7 млн грн – економія в десятки разів», - зазначив очільник служби.

Читайте також: ДРС хоче вдвічі скоротити кількість дозволів, необхідних для роботи бізнесу

За його словами, онлайн-реєстр допоможе бізнесу подавати заяви на отримання дозвільних документів, вносити плату за отримання послуг, генерувати та вести ліцензійні справи, а також мати доступу до електронних документів та в разі чого – онлайн оскаржувати дії дозвільних органів та ліцензування.

«Як тільки ми зможемо знайти донорів, які профінансують розробку, то запровадимо його дуже швидко. Такий інструмент – це повна цифровізація дозвільних та ліцензійних процедур, а також публічність та відкритість інформації про бізнес», - переконаний Кучер.

Читайте також: Чиновникам, винним у надмірному адмінтиску на бізнес, збільшать штрафи - Кучер

Нагадаємо: Державна регуляторна служба планує запустити регуляторний портал, який допоможе пришвидшити процес дерегуляції та покращить якість регуляторних актів. Для його впровадження необхідно 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-