Уряд зобов’язав Нафтогаз перерахувати до бюджету річні дивіденди

Уряд зобов’язав Нафтогаз перерахувати до бюджету річні дивіденди

Укрінформ
Кабінет Міністрів доручив НАК «Нафтогаз України» здійснити перерахування до спеціального фонду державного бюджету річних дивідендів за результатами фінансової діяльності у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

«Доручено акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» здійснити перерахування до спеціального фонду державного бюджету річних дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2022 році, а також авансового внеску з податку на прибуток підприємств при сплаті таких дивідендів, у межах обсягу, передбаченого ЗУ «Про Державний бюджет України на 2022 рік», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сума перерахувань має відповідати сумі договорів про організацію проведення взаєморозрахунків, поданих до Міненерго та Державної казначейської служби.

Читайте також: Нафтогаз планує у 2023 році збільшити видобуток газу на 1 мільярд кубометрів

Як повідомлялося, наприкінці березня 2022 року НАК «Нафтогаз України» авансом перерахувала у державний бюджет 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2022 р. Ця сума становить 95% від обсягу чистого прибутку, попередньо розрахованого за результатами фінансово-господарської діяльності компанії у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-