В Україні зберігається значний дефіцит електрики — Укренерго

В Україні зберігається значний дефіцит електрики — Укренерго

Укрінформ
Станом на 11:00 в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. Ситуація у центральному регіоні, зокрема, у Києві, залишається складною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Телеграмі.

"На ранок 21 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі, а також обмеження, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Зараз працюють усі види генерації.

Укренерго також повідомляє, що у центральному регіоні, зокрема й у Києві, ситуація залишається складною. Крім того, росіяни вночі знову обстрілювали артилерією деокуповані райони на сході та півдні, внаслідок чого пошкоджені електромережі. Ремонтні роботи вже розпочато.

Читайте також: На Київщині почергово подавати людям електрику поки неможливо, так буде ще дві-три доби - ДТЕК

Укренерго, оператори електростанцій та оператори систем розподілу роблять все можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням у кожному регіоні України. Відновлення пошкоджених росіянами мереж тривають безперервно.

Як повідомлялося, у ніч на 19 грудня росія здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.

Читайте також: Режим надзвичайної ситуації стосується тільки ринкових операцій - Укренерго

Регулярні масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-