Режим надзвичайної ситуації стосується тільки ринкових операцій - Укренерго

Режим надзвичайної ситуації стосується тільки ринкових операцій - Укренерго

Укрінформ
Режим надзвичайної ситуації, який оголосила НЕК "Укренерго" 16 грудня, стосується тільки учасників ринку електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог “Правил ринку електроенергії”. Він стосується виключно ринкових операцій", - йдеться у повідомленні.

Укренерго повідомляє, що основною ціллю російської атаки знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів у системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. Найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони.

"Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Зважаючи на те, що це вже 9-та хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше", - попереджає Укренерго.

Читайте також: По всій Україні вводяться екстрені аварійні відключення електроенергії

Зазначається, що пріоритетно електроенергія буде подаватися на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Як повідомлялося, вранці 16 грудня російські загарбники випустили по Україні близько 60 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-