В Укренерго спростували фейк російської пропаганди про експорт електроенергії

В Укренерго спростували фейк російської пропаганди про експорт електроенергії

Укрінформ
кремлівські пропагандисти поширили фейковий лист нібито від глави правління Укренерго Володимира Кудрицького Міністерству енергетики України про "відновлення експорту" електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє у Фейсбуці.

"російські пропагандисти продовжують кампанію з розповсюдження фейків про нібито "відновлення експорту". Цього разу з публікацією підробного листа від керівника Укренерго Кудрицького на українське міністерство енергетики", - ідеться в повідомленні.

Як зауважили в компанії, автори фейку настільки поспішають, що звертаються від "ради директорів" Укренерго, тоді як в українського системного оператора є лише наглядова рада та правління. Натомість "рада директорів" є в російського оператора мереж, від яких Україна назавжди від'єдналася після початку повномасштабного вторгнення рф.

Читайте також: У Києві закликають обслуговуючі компанії перевірити роботу будинкових систем

В Укренерго наголосили, що оприлюднений лист є "черговою невдалою спробою" переконати громадян, нібито у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не дев'ять масованих хвиль російських атак.

"Насправді експорту електроенергії не відбувається з 11 жовтня, і це можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж",- підкреслили в компанії.

В Укренерго закликають дотримуватися інформаційної гігієни й отримувати інформацію з офіційних джерел.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня голова правління Укренерго Володимир Кудрицький наголосив, що обмеження електропостачання по всій країні застосовується не через експорт електроенергії в Угорщину чи Румунію і не через повільний ремонт, а через те, що практично щотижня росія здійснює масовані ракетні атаки на українську електричну систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-