Українське підприємство експортувало до рф комплектуючі для військової техніки

Українське підприємство експортувало до рф комплектуючі для військової техніки

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили українське підприємство на експорті до російської федерації комплектуючих для ремонту військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва ОГП здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Досліджуються факти торгівлі українських підприємств з рф та нелегальних поставок продукції для потреб військово-промислового комплексу держави-агресора.

За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії рф проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором.

В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які використовуються у військовій техніці.

Для реалізації протиправної схеми залучено ряд підконтрольних суб’єктів господарювання, з використанням яких через Румунію, Туреччину та Казахстан ввозилися комплектуючі на територію рф.

З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів з рф використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС.

У такий спосіб протягом 2022 року до рф експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн.

Читайте також: У Севастополі фсб затримала двох кримчан за «співпрацю з СБУ»

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях групи компаній та за місцями проживання причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб. Вилучено фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з рф.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала в Одесі подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-