На АЕС триває завантаження блоків, які відключалися через пошкодження мереж - Укренерго

На АЕС триває завантаження блоків, які відключалися через пошкодження мереж - Укренерго

Укрінформ
Станом на ранок середи, 7 грудня, в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Станом на 11:00 продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. При цьому вже є регіони, де ліміти перевищені, тому застосовано режим аварійних відключень.

Читайте також: В Укренерго сказали, коли Україна зможе повернутися до відключень світла за графіками

Повідомляється, що на сході України ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час як температура в цьому регіоні досягла позначки мінус 17 градусів. Тривають цілодобові аварійно-ремонтні роботи.

Ремонтні бригади працюють також над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

Читайте також: На відновлення генерації після ракетної атаки рф треба кілька днів - Укренерго

Як повідомлялося, Збройні сили України у ніч з 6 на 7 грудня знищили 14 безпілотних літальних апаратів Shahed.

Сили оборони 5 грудня збили понад 60 ракет, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-