Звільненому із ЗАЕС заступнику головного інженера через співпрацю з росатомом анулювали ліцензію

Звільненому із ЗАЕС заступнику головного інженера через співпрацю з росатомом анулювали ліцензію

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання анулювала персональну ліцензію на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій колишнього заступника головного інженера Запорізької атомної електростанції Юрія Чернічука через співпрацю з росатомом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДІЯРУ.

"Держатомрегулювання анулювало ліцензію на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій, які пов’язані з забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки Чернічуком Юрієм Олексійовичем на посаді заступника головного інженера з модернізації та управління ресурсами ВП "Запорізька АЕС", - йдеться у повідомленні.

В інспекції наголосили, що так зване "працевлаштування" Чернічука у "росатом" є черговою спробою російських загарбників привласнити українську ЗАЕС. ДІЯРУ нагадує, що Запорізька АЕС, її ядерні установки та ядерний матеріал є власністю України, а єдиною легітимною експлуатуючою організацією, оператором ЗАЕС, є НАЕК "Енергоатом".

Читайте також: Представники «росатому» привласнюють зарплати українського персоналу ЗАЕС - розвідка

Як повідомлялося, 1 грудня президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін підписав наказ про звільнення заступника головного інженера ЗАЕС Юрія Чернічука через наявність підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність.

Читайте також: Заступника головного інженера ЗАЕС звільнили за колабораціонізм — Енергоатом

Запорізьку АЕС із 4 березня захопили російські військові. Відтоді росіяни розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому Збройні сили України.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Окрім того, за даними Енергоатому, росіяни розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-