Австрія передає €20 мільйонів в траст-фонд Світового банку для України

Австрія передає €20 мільйонів в траст-фонд Світового банку для України

Укрінформ
Австрія зробить внесок у розмірі 20 млн євро до нового фонду допомоги Україні від Світового банку.

Як передає Укрінформ з посиланням на APA, про це заявив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер у суботу після зустрічі з віцепрезидентом Світового банку Анною Б'єрде.

"Таким чином ми демонструємо нашу солідарність з населенням і робимо стійкий внесок у стабільність в Європі", – сказав Бруннер.

Австрійський внесок стосується новоствореного цільового фонду Світового банку з надання допомоги, відновлення та реконструкції України Ukraine Recovery Trust Fund (URTF). Траст-фонд спрямований на підтримку України у плануванні та впровадженні заходів з відбудови, а також у підтримці державних послуг, у т.ч. в енергетичному секторі.

Глава Міністерства фінансів Австрії підкреслив, що відбудова "не може чекати до закінчення війни", і підтримка заходів у цьому напрямку є важливим завданням для Австрії.

Читайте також: Австрійський Червоний хрест доставив в Україну 21 генератор

Як повідомлялося, у жовтні Світовий банк заснував новий траст-фонд з метою першочергового відновлення України – Ukraine Recovery Trust Fund.

Загалом під час воєнного стану Світовий банк затвердив для України три позики на загальну суму 1,85 млрд євро та 91,16 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-