Шольц пропонує спростити правила набуття німецького громадянства

Шольц пропонує спростити правила набуття німецького громадянства

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц вважає доцільним спростити правила набуття іноземцями, які довгий час живуть і працюють у Німеччині, німецького громадянства. 

Про це він сказав у суботньому подкасті Kanzler Kompakt, передає Укрінформ.

«Німеччині потрібні кращі правила для натуралізації всіх цих жінок і чоловіків», - заявив Шольц.

Він зауважив, що протягом багатьох століть, десятиліть багато людей емігрували з Німеччини. Мільйони поїхали, наприклад, до Америки. Але й навпаки, протягом десятиліть Німеччина стала для багатьох «країною надії». Жінки та чоловіки, а іноді й діти, які приїхали до Німеччини, зробили великий внесок у те, щоб німецька економіка була такою ж сильною, якою вона є сьогодні.

При цьому Шольц згадав так званих «гастарбайтерів» і зазначив, що й зараз багато людей сприяють тому, що в Німеччині «все добре».

Читайте також: Німеччина позбулася залежності від російських енергоносіїв - Шольц

Деякі з мігрантів живуть у ФРН дуже довго, мають дітей і онуків. «І тому дуже добре, коли ті, хто так довго живуть у нас, теж вирішують отримати німецьке громадянство», - підкреслив глава уряду.

За нинішніми правилами, отримати громадянство можна, за деякими винятками, не раніше ніж через вісім років проживання в Німеччині. Лунають пропозиції скоротити цей термін до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-