Голова Укренерго про можливий блекаут: Це не якийсь кінець світу

Голова Укренерго про можливий блекаут: Це не якийсь кінець світу

Укрінформ
Блекаут цього сезону можливий, але не факт, що він відбудеться. Однак навіть повне відключення електроенергії не варто вважати "кінцем світу".

Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Блекаут - це не якийсь кінець світу. Блекаут - це повне чи значне погашення енергосистеми, після якого одразу починається її відновлення", - сказав Кудрицький.

Читайте також: Експерт спрогнозував скільки може тривати вихід із можливого блекауту

За його словами, тривалість такої події дуже складно спрогнозувати, оскільки це залежатиме від ступеня та характеру пошкодження інфраструктури.

"Це може бути тривалість, порівнянна з останньою масованою атакою, може бути довшою, може бути коротшою", - наголосив глава Укренерго.

Читайте також: Очільник Київщини закликав мешканців області готуватись до тривалих «блекаутів»

За його словами, останнім часом провели багато протиаварійних тренувань та підготовчих заходів, усі працівники чітко знають, що робити у разі блекауту.

"Хоча я особисто не вважаю, що це станеться з нами обов'язково. Далеко не факт, що ми зіткнемося цього сезону з блекаутом", - додав Кудрицький.

Читайте також: Україна провела повторний тест імпорту електроенергії зі Словаччини

Нагадаємо: у неділю ввечері президент Володимир Зеленський констатував, що вдалося полегшити ситуацію з енергетикою у частині регіонів, де ще у суботу було дуже багато реальних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-