У Києві суд арештував активи російської компанії на 40 мільйонів

У Києві суд арештував активи російської компанії на 40 мільйонів

Укрінформ
У Києві суд арештував активи російської компанії на 40 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування агресії російської федерації. У рамках цього розслідування поліцейські встановили підприємство, кінцевим бенефіціарним власником якого є росіянин. Фірма займалася реалізацією паливно-мастильних матеріалів та речовин.

За клопотанням слідчого ГСУ Нацполіції, погодженим із прокурором Офісу генерального прокурора, слідчий суддя Печерського районного суду Києва наклав арешт на паливно-мастильні матеріали російської компанії. Вартість арештованого майна склала понад 40 мільйонів гривень. Вилучене передали на потреби Збройних сил України.

Читайте також: Євросоюз заморозив російських активів на €68 мільярдів – Politico

Слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передали понад 70 мільйонів гривень коштів підприємства, яке виготовляло оборонну продукцію для потреб росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-