Вторгнення рф в Україну мало руйнівний вплив на економіки – Мелоні на G20

Вторгнення рф в Україну мало руйнівний вплив на економіки – Мелоні на G20

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила на саміті G20, що російсько-українська війна мала величезний вплив на міжнародний порядок і група найбільших економік світу повинна з цим боротися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Коли Індонезія перейняла головування у G20 минулого року, неможливо було передбачити, що росія вторгнеться в Україну та руйнівний вплив, який це матиме на світовий порядок і наші економіки. Щоб досягти успіху у своїй місії, G20 повинна мати сміливість протистояти найважчим викликам порядку денного, починаючи з наслідків (російсько - ред.) українського конфлікту в економічному, енергетичному та продовольчому секторах, які впливають на всіх і, безсумнівно, впливають на країни, що розвиваються»,- сказала Мелоні.

За її словами, ніхто б не міг подумати, що ця війна призведе до продовольчої кризи та надзвичайної ситуації у сфері енергетики.

«Але ми не дозволили нікому нас залякати. Ми відреагували та продовжили працювати разом. Не лише над енергетикою та продовольством, але й над багатьма іншими викликами: захист навколишнього середовища, боротьба зі зміною клімату, ефективніша інфраструктура, якісна освіта, охорона здоров’я для всіх. Майбутні покоління заслуговують на кращий світ, і ми всі маємо працювати над тим, щоб рухатися в цьому напрямку», - зазначила Прем'єр-міністр Італії.

Читайте також: Прем'єри Британії та Італії обговорили подальшу відповідь на агресію рф

Як повідомляв Укрінформ, на індонезійському курортному острові Балі 15 листопада розпочався дводенний саміт лідерів країн G20, на якому багато уваги буде приділено Україні. Саміт триватиме до 16 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-