ЄС виділить €210 мільйонів на продовольчу допомогу найбільш постраждалим країнам

ЄС виділить €210 мільйонів на продовольчу допомогу найбільш постраждалим країнам

Укрінформ
Європейська комісія оголосила про виділення нового пакета гуманітарної допомоги у розмірі 210 мільйонів євро 15 країнам, що найбільше постраждали у зв'язку з погіршенням продовольчої безпеки у світі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт ЄК.

Таким чином, загальна підтримка ЄС у сфері глобальної продовольчої безпеки досягне 8 мільярдів євро в період 2020-2024 років.

«Війна росії в Україні має серйозний вплив на глобальне постачання продовольства... Ми повинні діяти, щоб уникнути голоду в деяких найбідніших регіонах світу. ЄС підтримує найбільш уразливі країни, і сьогодні ЄС продовжує свою допомогу тим, хто її потребує», - заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зазначається, що найбільше коштів - 75 мільйонів євро - на вирішення ситуації з продовольчою безпекою отримає Афганістан, де допомоги потребують близько 24 мільйонів людей. Ще 35 мільйонів євро передадуть Ємену, 30 мільйонів призначені для країн Латинської Америки. Також кошти спрямують країнам Африки і Близького Сходу.

Окрім фінансування, оголошеного сьогодні, Європейська комісія вже виділила додатково 175 мільйонів євро гуманітарної допомоги для підтримки населення в Україні та Молдові.

Читайте також: Ердоган виступив проти встановлення часових обмежень для дії «зернового коридору»

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія, Чехія, Польща, Румунія, Словаччина, Молдова, Україна, Європейський інвестиційний банк, ЄБРР та Світовий банк підписали спільну декларацію, яка передбачає виділення близько 1 млрд євро на підтримку діяльності «коридорів солідарності» на кордонах між Україною і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-